Skip to main content

Opiskelijat

Opiskelija! Tervetuloa järjestömme vapaaehtoistoimintaan

Sinulla on mahdollisuus osallistua Parasta Lapsille -järjestön leiritoimintaan vapaaehtoisena ja suorittaa samalla opintojasi.

Opiskelija voi suorittaa leireillä tai viikonlopputoiminnassa harjoittelun, tehdä projektin tai opinnäytetyön. Lisäksi osallistumista leiri- tai viikonlopputoimintaan voi hyödyntää myös osana vapaaehtoistyön, varhaiskasvatuksen, lastensuojelun, nuori kansalaisena- tai monikulttuurien työ -moduulien opintoja, riippuen asiakkaista ja toiminnan luonteesta.

Millaista on Parasta Lapsille -leiritoiminta?

Leiriohjelma koostuu monenlaisesta mukavasta tekemisestä. Leirillä ollaan ulkona, pelaillaan, uidaan, retkeillään, syödään, nukutaan ja järjestetään yhteistä iltaohjelmaa. Leiriohjelmasta vastaa leirijohtaja yhdessä vapaaehtoisten ohjaajien kanssa. Opiskelijana olet mukana yhtenä vapaaehtoisena ohjaajana.

”Näe hyvä mussa” - lasten viikonlopputoiminta

Näe hyvä mussa -toimintaa tehdään yhteistyössä kuntien kanssa. Opiskelija voi sitoutua toimintaan joko lukukaudeksi tai lukuvuodeksi. Toiminnan kesto on 5–10 viikonloppua.

Toiminta eroaa tavallisesta lasten viikonlopputoiminnasta siten, että lasta tuetaan vielä vahvemmin yksilöllisesti. Mukana leireillä on johtajan ja vapaaehtoisten lisäksi pedagoginen sisällöntuottaja, joka tukee lapsia mm. tunnetaitojen harjoittelussa ja tekee lapsihavainnointia. 

HUOM! 

• Kaikki ohjaajat osallistuvat päivän peruskoulutukseen / perehdytykseen
• Kaikki ohjaajat osallistuvat suunnittelutapaamisiin (n. 4 h) sekä arviointitapaamisiin leiriviikonloppujen välillä (n. 2 h).
• Ohjaajilla on mahdollisuus suorittaa lisäkoulutuksia liittyen mm. monikulttuurisuuteen, ohjaajana toimimiseen sekä leirin ohjelmalliseen sisältöön.
• Ohjaajana sinulle ei muodostu mitään lisäkustannuksia toiminnassa mukana olemisesta. Matkakulut ja majoitus korvataan leiriajalta ja suunnitteluista.
• Järjestämme leirikuljetuksen sekä täysihoidon leirien ajan.

Ole yhteydessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja räätälöimme sinulle sopivan polun opintojesi varrelle!!