Skip to main content

Suosittelijalle

Näe hyvä mussa -leiritoiminta on tarkoitettu ennalta ehkäiseväksi lastensuojelun tukitoimeksi kriisiytymisuhassa olevalle 9–13-vuotiaalle lapselle tai kriisiytymisuhassa olevan perheen lapselle. Saman perheen yli 7-vuotiaat sisarukset voivat hakea mukaan, jos se on perheen tilanteen kannalta paras vaihtoehto. Toiminnassa lapsi osallistuu viiteen viikonloppuun saman lapsiryhmän kanssa. Leirin ohjaajina toimivat Parasta Lapsille ry:n leirijohtaja ja pedagogi sekä 3–4 koulutettua, vapaaehtoista leiriohjaajaa. He rakentavat lapsille ryhmän, johon on turvallinen tulla ja jossa on hyvä olla.

Näe hyvä mussa -ryhmän rutiinit vahvistavat lapsen perusturvallisuuden tunnetta. Myönteinen ja kannustava ilmapiiri sekä onnistumisen kokemukset tukevat lasta kohti positiivisempaa minäkuvaa ja vahvempaa itsetuntoa. Myös vanhemmat saavat tukea lapsessa ja vanhemmuudessa olevan hyvän huomaamiseen. 

Näe hyvä mussa -toiminta on osallistujille maksutonta, mutta ilmoittautuminen on sitova. Moni lapsi haluaa mukaan toimintaan, joten annattehan paikan toiselle jos ette ole varmoja sitoutumisesta. Toimintaa tukee STEA ja yhteistyökunnat sopimuksen mukaan.

Kokonaisuuteen kuuluu viiden leiriviikonlopun täysihoito, ohjelma, kuljetukset sekä tapaturmavakuutus viikonloppujen ajalle. Toimintaan ilmoittautumisessa tulee mukana olla suositus joka liitetään mukaan hakemukseen. Suosittelija voi olla esimerkiksi kunnan perhetyöntekijä, koulukuraattori, järjestön työntekijä tai vastaava.

Ennen kuin perhe lähettää sähköisen hakemuksen toimintaan, he tarvitsevat suosituksen, jossa kolmas osapuoli perustelee toiminnan tarpeellisuuden lapselle. Suosituslomakkeen löydät alta. Kun perhe tekee hakemusta toimintaan, tallennetaan suosittelijan täyttämä suositus omalle koneelle, jotta sen voi liittää hakemukseen. Suositus on pakollinen eikä toimintaan voi hakea ilman sitä. 
 
Muista:
- Lapsen tulee olla 9–13-vuotias (yli 7-vuotiaat sisarukset voivat hakea mukaan jos se on perheen tilanteen kannalta paras vaihtoehto.) 
- Lapsen on kyettävä ryhmätoimintaan (ryhmässä on 25 lasta), omaohjaus ja itsesäätely ikätasolla.
- Merkitse hakemukseen suosittelijan nimi ja yhteystiedot
- Suositus toimintaan. Suosittelija voi olla esimerkiksi kunnan perhetyöntekijä, koulukuraattori tai vastaava

LISÄTIETOJA

Terhi Ljungkvist

Lasten, nuorten ja perheiden toiminnan koordinaattori
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Parasta Lapsille ry

parastalapsille logo

Kotona kuultua

“Ne sano mulle, että mä olen ihana!“
– Aada –


Seuraa meitä