Skip to main content

Ruoka – se kaikkia leirejä yhdistävä asia

Oli sitten kyseessä lasten leiri tai perheleiri, paikalla on aina yksi olennaisimpia arkirutiinin ylläpitäjä. Se on ruoka. Se aiheuttaa keskustelua, mielenkiintoa ja sen ympärillä on helppo tutustua toisiin. Ruokaillessa voi keskustella nenän edessä olevasta annoksesta, kysellä toisten lempiruokia, pohtia herkullisen aterian reseptiä ja vaikka kysellä toisten mielipidettä ruoasta.

Meillä Enä-Sepän Näe hyvä meissä -perheleirillä on ollut mitä herkullisempia ruokia. Keittiön työntekijät varmistavat, ettemme jää nälkäisiksi. Jokaisen erityisruokavaliot on huomioitu ja ruokia olemme päässet syömään laidasta laitaan. On ollut niin corn flakes -kanaa, nakkikeittoa kuin lihapulla–pastavuokaa. Jälkiruokina on ollut jäätelöä, kuppikakkuja ja pannukakkua. Ruokailuun on aina ollut ilo mennä katsomaan, mitä tänään pääsee syömään.

Ohjaajien ruokapöytäkeskusteluista:

”Siinä yhteydessä on päässyt tutustumaan toisiin leiriläisiin ruuan ohella jutellen mistä hyvänsä. Jokainen on löytänyt omia pöytiään sekä seurueitaan. Ystävyyssuhteita on tullut eri perheiden lasten kanssa ja sitä myöten omia pikku juttujaan. Kuten ohjaajan kutsuminen kalapuikoksi!”

”Ruokailussa opeteltiin tänä viikonloppuna, mitä pettymys tarkoittaa. Se on myös tilaisuus lapsille saada itselle omistettua huomiota hakeutumalla ohjaajan kanssa samaan päytään syömään.”

”No miä opin sen, et joka maassa on oma hammaskeiju joka hoitaa sen maan lasten irronneet hampaat kasvamaan rautahampaiksi.”

”Kasvisruuat oli erinomaiset! Ja et jos kurkun päälle laittaa sokeria se maistuu vesimelonilta.” 

Vapaaehtoinen leiriohjaaja Liina Kinnaslampi