Skip to main content

Mitä on Näe hyvä meissä?

Näe hyvä meissä -leireiltä löydät lisää voimavaroja arkeen. Huomataan yhdessä kaikki se hyvä mitä sinussa, perheessäsi ja lapsessasi on. Aikuisten ryhmässä sinä ja muut vanhemmat voitte hieman hidastaa tahtia leirijohtajan johdolla. Nyt saa pohtia vanhemmuutta ja perheen vahvuuksia! Mitkä ovat valttikortit vanhempana? Entä koko perheen yhdessä? Jyrääkö arki hienot piirteet?
Leirillä saat mahdollisuuden pohdiskella arjen tilanteita ja löydät keinoja, joilla saat helpotusta esimerkiksi voimakkaiden tunteiden kohtaamiseen. Keskustellaan, miten rajat tuovat turvaa, iloa ja voimaa vanhemmuuteen ja perheen arkeen. Vanhempain piirissä saat vertaistukea sekä mahdollisuuden kohdata itseäsi ja perhehistoriaasi.

Näe hyvä meissä -perheleiri on viiden leiriviikonlopun kokonaisuus. Kullakin leirikerralla tutustutaan lähemmin yhteen perheen toimivuuteen liittyvään teemaan.
Teemat ovat:
1. myönteinen ajattelu,
2. vuorovaikutus perheessä,
3. tunnetaidot perheessä,
4.roolit ja rajat perheessä sekä
5. hyvan huomaaminen perheen arjessa.
Koko kokonaisuuden läpi kulkee myönteisen ja huomaa hyvä -ajattelun näkökulma.

Ja ilman muuta – leiri on mahdollisuus irtiottoon arjesta. Koko perhe saa aikaa olla yhdessä, lomaa arjesta ja voitte löytää uusia ystäviä. Leirillä voi rauhassa keskittyä yhdessäoloon, kun ei ole arjen pyöritystä huolehdittavana. Tarjolla on viisi valmista ateriaa, mahdollisuus saunomiseen, valmisteltua yhteistä tekemistä kuten askartelutuokioita, pelaamista, luontoretkiä ja kaiken kaikkiaan mahdollisuus viettää yhteistä mukavaa aikaa perheenä. Leireillä ei kuitenkaan ole lasten hoitoa, vaan lapset ovat vanhempiensa vastuulla koko leirin ajan.

Sopisiko tällainen irtiotto perheesi tilanteeseen?

Syksyllä 2023 osallistuneet antoivat mm. tällaista palautetta:

" Aluksi jännitti tulla leirille mutta jännitys haihtui nopeasti, koska täällä on ollut aivan mahtavia ihmisiä ja mahtavaa tekemistä"
" Olen jo pitkään kokenut kaipaavani jotain vanhempien vertaistukiryhmää ja nyt täällä leirillä olen sellaisen saanut"
" Joissakin paikoissa on hävettänyt kertoa oman perheen historiasta mutta täällä olen saanut empatiaa, ymmärrystä ja vertaistukea kipeitäkin asioita jakaessa ja se on tuntunut äärettömän hyvältä"

Suurissa muutosvaiheissa tai kriiseissä emme leirille tuloa suosittele. Leireistä on iloa ja hyötyä, kun nenä on pinnalla, mutta kaipaat tukea, kannustusta, vaihtelua ja virkistymistä.

Syksyn 2024 leirit löytyvät leirit-välilehdeltä.

Parasta Lapsille ry

parastalapsille logo

Kotona kuultua

“Milloin me päästään taas sinne leirille?”
- Leo -

Seuraa meitä